Mutaties

Ook hier geldt dat een aanpassing in een bestaande groenbeheerkaart, met bijbehorende database, eenvoudiger is dan wanneer een geheel nieuwe inventarisatie wordt uitgevoerd. U loopt dan tegen technische vraagstukken aan. IOSense heeft de oplossing.

 

GBKN en groenbeheerkaart

Vaak zijn er veel mutaties doorgevoerd op een oude versie van de GBKN. Of er worden ontwerptekeningen gebruikt om te muteren. Daarom past de groenbeheerkaart meestal niet meer op de GBKN.

 

Uw groenbeheerkaart verbeterd

IOSense kan de groenbeheerkaart weer exact op de GBKN laten aansluiten. Natuurlijk bespreken we met u of dit noodzakelijk is. Alle nieuwe groenobjecten maken gebruik van de aangeleverde GBKN. De oude groenobjecten worden passend gemaakt als dat nodig is. Het resultaat is dat u een veel betere groenbeheerkaart van ons terugkrijgt.

Graskanten automatisch bepaald

Graskanten worden na de veranderingen automatisch bepaald. Door deze functionaliteit in onze software is het niet nodig graskanten te tekenen. Deze worden automatisch aangemaakt op basis van de mutatie van groenvlakken en zijn verbonden aan het juiste groenobject.

 

Hieronder een aantal voorbeelden van situaties die IOSense voor u kan oplossen:

  • Als CAD software werkt met vlakcontouren en centroïden, zijn vlakken vaak niet meer te vormen. Dit komt doordat de vlakcontouren niet gesloten zijn.
  • We vinden vaak dubbele groenobjecten en centroïden. Dat levert dubbele hoeveelheden op.
  • Gestapelde groenobjecten die niet in een onderliggend object zijn uitgesneden, worden aangepast.
  • We controleren of de database wel volledig en juist is gevuld. De inventariseerder kan dit met de software aanpassen.
  • Zijn er groenobjecten zonder koppeling met de database, en andersom?
  • Komen de hoeveelheden in de database overeen met de berekende hoeveelheden uit de groenbeheerkaart?

HEEFT U EEN VRAAG? BEL ONS 010 - 22 33 795