bericht 12-05-2023

Dit jaar bestaat IOSense 10 jaar. Om excacter te zijn, 10 jaar geleden zijn Barry en Eric als partners verder gegaan in IOSense. En de samenwerking werpt z’n vruchten af. Inmiddels hebben we een mooi team gebouwd.

Om het lustrum een extra feestelijk tintje te geven, hebben we een dag georganiseerd i.s.m. Team Heiner. Roy Heiner is bekend geworden als zeezeiler en heeft o.a. meegedaan aan de Volvo Ocean race. Deze zeilrace staat bekend als één van de meest uitdagende zeilevenementen ter wereld, waarbij het uiterste van het team wordt gevraagd. Alles uit de boot halen, met als doel om te winnen. De vergelijking met een bedrijf is hiermee gemaakt. Natuurlijk hebben wij die dag gezeild. Lees de ervaringen van Maikel, Barry en Richard. Lees

Maikel:

Aanvankelijk dacht ik lekker een dagje te gaan zeilen met mijn collega's, maar bij aankomst op de zeilschool bleek er meer op het programma te staan. We kregen door Joost een erg interessante presentatie voorgeschoteld waarbij de parallellen tussen top zeilsport en het bedrijfsleven werden toegelicht. Overeenkomsten waar ik nooit bij stil had gestaan, maar die me de dagen na de teamdag toch aan het denken hebben gezet. Een zeilboot kan alleen op z'n hardst gaan als de gehele bemanning zijn taak uitvoert, er mag niemand verzaken. Het team is zo sterk als het zwakste bemanningslid. Dit was met name de stelling waardoor ik kritisch naar mijn eigen functioneren ben gaan kijken, iets wat ik voorheen nauwelijks deed. Gaat het wel echt zo goed als dat ik denk dat het gaat? Voor mezelf werd duidelijk dat er zeker verbeterpunten zijn. Ik ben blij dat de teamdag deze extra lading had. Bovendien heeft het zeilen voor mij nogmaals bevestigd dat we een mooi, hecht team zijn dat goed naar elkaar luistert en met elkaar samenwerkt.

Barry:

Van het zeiluitje zijn mij de volgende dingen goed bijgebleven:

  • Als team echt een prestatie brengen
  • Neuzen dezelfde kant op
  • Kijken welk teamlid bij welke taak het beste uit zichzelf kan halen en dus de team prestatie bevordert
  • Gezelligheid
  • Vertrouwen in elkaar
  • Een concreter doel bepalen, zodat er een duidelijk koers gevaren kan worden
  • Zo min mogelijk snelheid verliezen bij het uitvoeren van een manoeuvre, daar waar we ’s ochtends de boot volledig stil legde bij het overstag gaan, verloren we ’s middags slechte 1,5 knopen waardoor we sneller bij de eindstreep waren

Richard:

Al tijdens mijn sollicitatiegesprek in oktober vorig jaar werd er gesproken over een team uitje, met z’n allen zeilen. Zelf heb ik geen ervaring met zeilen alleen met het varen met motorboten, vond het daarom ook wel spannend zo aan boord te stappen zonder enige know how. Na een korte uitleg van Joost van Team Heiner, over teambuilding/ coaching en natuurlijk het zeilen zijn we het water opgegaan. Een onderlinge verdeling wie wat zou gaan doen, aan mij het roer in de hand te nemen. De zeilen werden uitgerold en al kort daarna voeren we al redelijk snel en schuin op het water, dit ging voor mij allemaal iets te snel, kreeg al snel het idee niet de gewenste controle te hebben en kreeg daardoor wat paniek. Dit werd opgemerkt door Joost en Eric. Er kwam een snelle wisseling van posities in de boot, Barry werd aan het roer gezet en ik kon even bijkomen. Eenmaal aan wal was ik er eigenlijk wel van overtuigd niet meer aan boord te stappen, niet helemaal het vertrouwen in de handelingen die ik moest doen, snelheid en het schuin gaan van het schip.Na de lunch hebben we met z’n allen gesproken over het gaan en staan van IOSense, onze doelen en uiteraard vertrouwen in elkaar qua team. De zojuist opgedane ervaring van iedereen werd besproken en ook die van mij. Door hier openhartig met elkaar over te spreken, een stuk vertrouwen uit te spreken en een betere plek aan boord te nemen durfde ik toch weer mee te gaan. Weer op het water was het vertrouwen er volledig en heb ik hierdoor nog de rest van de middag een fijne tijd aan boord gehad. Hebben we als team goed samengewerkt. Na afloop hebben nog heerlijk gegeten op een terras in de haven, waarna we met z’n allen als een nog hechter team naar huis reden.Angsten zijn er om te overwinnen, al is dat wel een stuk makkelijk als er een team achter je staat.

 

bericht 10-10-2022 

Op de vakbeurs openbare ruimte hebben wij onze nieuwe software "PublicDomain" gepresenteerd. Wij kijken terug op een mooie en geslaagde beurs. We hebben leuke en enthousiaste reacties ontvangen en nieuwe contacten gemaakt. Meer weten over PublicDomain? Houd onze website dan in de gaten voor meer updates. 

 

bericht 23-09-2022 

IOSense staat op de vakbeurs openbare ruimte

Na een periode van puzzelen, bouwen, denken en spiegelen presenteren wij op de beurs onze nieuwe beheersoftware. Bent u een vakidioot actief in het databeheer van de openbare ruimte en bent u benieuwd naar onze dienstverleningen? Bezoek dan onze stand op 5 en 6 oktober op de vakbeurs openbare ruimte hal 4.6.38

 

bericht 24-06-2022

Een gezellige BBQ na een fijne samenwerking.

 
Samen deelden IOSense en MJOomen een opdracht. Een tijdje geleden, maar toch.
Dit is een mooie gelegenheid om de vruchtbare samenwerking te vieren.
 

Op naar meer succesvol gezamenlijk werk en een smakelijk etentje na afloop.

bericht 19-05-2022

18 mei 2022 zijn wij verhuisd naar ons nieuwe kantoor. Benieuwd naar de plek en de koffie?

Kom gezellig eens langs op: Cypresbaan 9 2908 LT Capelle aan den IJssel. Unit 1.04

bericht 29-03-2022

Hoe bewaar je de kwaliteit van je diensten binnen je bedrijf? Door eens samen naar buiten te gaan, te meten en je ondervindingen te evalueren.

Het gehele jaar lopen we in de meeste gevallen afzonderlijk onze projecten af. Op grotere projecten lopen we weliswaar met meerdere inspecteurs, maar toch ieder zijn eigen deelgebied. Ieder in een andere gemeente met hun eigen plaatselijke omstandigheden en wensen van inspecteren. Toch blijft de materie hetzelfde.

Bij IOSense kunnen we best zeggen dat we de kennis en het zicht wel hebben. De ene door zijn ervaring, de ander door zijn goede opleidingsresultaten. Toch is het goed om samen eens te ijken hoe we het straatbeeld ervaren en of we op één lijn zitten met het geven van risico’s op gevaar, kwaliteit en toegankelijkheid en het toekennen van maatregelen waar nodig. Dit deden we dan ook voor onze maandelijkse bespreking. Dit keer rond ons kantoor. Ieder een pen en papier waar we afzonderlijk de zelfde wegvak onderdelen globaal inspecteerde. Het gaf een verhelderend beeld en we mogen gelukkig zeggen dat de resultaten aardig kunnen spiegelen!

bericht 25-02-2022

Met trots presenteren we onze nieuwe projecten pagina, waarin we onze diversiteit aan dienstverlening presenteren.https://iosense.nl/onze-projecten/

HEEFT U EEN VRAAG? BEL ONS 06-47 31 04 59