Inventarisatie

IOSense is gespecialiseerd op wegbeheer. Wij kunnen het hele beheersproces uit handen nemen, van een inventarisatie tot aan het aanbesteden van uw wegenonderhoud. Binnen Digisys hanteren wij diverse landelijke of Europese normeringen zoals de NEN 2767-4 en CROW 146-147, daarnaast beschikken wij over alle noodzakelijke kennis van materialen en CROW methodieken.

Hoe werkt het?

Stap1: Input

Voor een nieuwe weginventarisatie hebben wij de volgende basisbestanden nodig:

  • De meest actuele GBKN. Deze vormt de basis voor de nieuwe beheerkaart en sluit uiteindelijk precies aan op de geleverde GBKN. Hier komt direct een voordeel om de hoek kijken, namelijk de vorming van de BGT. Deze is door onze aanpak vrij eenvoudig te vervaardigen.
  • De beheerdatabase. Deze database wordt meestal opgezet door de leverancier hiervan. Zo levert bijvoorbeeld Antea een GBI database en Sweco een Obsurv database.
    De database mag gedeeltelijk of geheel gevuld zijn. Tijdens de inventarisatie wordt er altijd een sluitend geheel van gemaakt.
Stap 2: Voorbereiding

Wij lezen de GBKN in en herstructureren deze. Zo kan de nieuw gevormde GBKN eenvoudig in Digisys Survey worden gebruikt. Het structureren van de GBKN is een automatisch proces. Daarbij worden lijnen voor zover mogelijk samengevoegd en andere onvolkomenheden opgelost.

Ook de beheerdatabase wordt ingelezen, samen met referentiebestanden, zoals de kadastrale kaart en straatnamen..

Via logbestanden controleren we of de voorbereiding goed is verlopen.

Stap 3: Software

De software speelt een belangrijk rol bij het inventariseren van het wegennetwerk. Met Digisys Survey kunnen we met de GBKN wegvakonderdelen maken, splitsen of samenvoegen. De inventariseerder heeft ook mogelijkheden om bijvoorbeeld molgoten te maken, die normaal gesproken geen onderdeel van de GBKN uitmaken.

De samenhang van alle databasegegevens blijft altijd gehandhaafd. Zo kunnen we deze later overzetten naar het beheersysteem dat u kiest. Zie voor meer informatie: Digisys Survey

 

Stap 4: Output

Het resultaat is een perfecte beheerkaart in het CAD-systeem van uw keuze met een gekoppelde database.


HEEFT U EEN VRAAG? BEL ONS 010 - 22 33 795