Rioolbeheer

Gemeenten hebben een zorgplicht als het gaat om afvalwater, hemelwater en grondwater. Zij moeten zorg dragen voor het transport en de opslag. Dat is een belangrijke kerntaak. Dan is het logisch dat het rioolstelsel wordt beheerd met speciaal daarvoor ontwikkelde software.

 

De rioolbeheertekening

IOSense houdt voor een aantal gemeenten jaarlijkse de rioolbeheerkaart bij. Dat doen we met Digisys CAD. Daarmee lezen we de bestaande rioolgegevens in en brengen correcties aan in de rioolbeheerkaart. Vervolgens vertalen we deze gegevens weer terug naar het beheersysteem van de gemeente.

Uw rioolbeheerkaart verbeterd

Daarnaast kunnen we met onze uitgebreide gereedschapskist ook analyses uitvoeren op de beheertekening. Zo lokaliseren we dubbele strengen en putten, maken we nieuwe annotaties of brengen een juiste codering aan. We filteren ongekoppelde records en sporen ongekoppelde grafisch elementen op. De beheerkaart komt beter bij u terug dan dat deze naar ons is toegegaan.

 

Waar kunnen wij u mee helpen?

De mutaties kunnen we zelfstandig uitvoeren. Maar we kunnen ook bij u op locatie de beheerkaart bijwerken. We hebben onze eigen hard- en software, een tafel en stoel zijn dan voor ons voldoende. Het is ook mogelijk dat wij Digisys Survey vullen met gegevens. Vervolgens kunt u eenvoudig de mutaties uitvoeren. Wij zetten daarna de gegevens weer terug.


HEEFT U EEN VRAAG? BEL ONS 06 - 47 31 04 59