Tussen 1984 en 1994 was ik werkzaam op het gebied van de cartografie bij Reprocart. Dit bedrijf was als één van de eerste ter wereld, dat landkaarten maakte met behulp van computers. Dit gebeurde op apparatuur van Scitex. Hypermodern voor die tijd, waardoor veel bedrijven bij ons kwamen kijken hoe dat allemaal werd gedaan. Vanaf 1989 mocht ik leiding geven aan dat bedrijf, dat op dat moment 17 werknemers telde.

Bij Reprocart ben ik begonnen met het schrijven van eigen CAD programmatuur. De soft- en hardware die wij daar tot op dat moment gebruikten was te duur om ook voor kleine ondernemingen te kunnen werken. Het eigen CAD programma, dat onder de naam Digisys in de markt werd gezet, resulteerde in een veel efficiëntere en goedkopere werkwijze.

In 1994 heb ik met veel plezier als software coördinator een jaar bij Arthur Andersen gewerkt. Toch heb ik dat jaar de overstap naar Oranjewoud gemaakt en ben aan de slag gegaan als technisch specialist. Digisys is vanaf dat moment in een eigen onderneming ondergebracht, dat onder de naam Level Nine in de markt actief is.

Na een aantal jaren kwam ik via de afdeling ruimtelijk beheer van Oranjewoud, in contact met alles wat met beheer van de openbare ruimte te maken had. Het viel mij al snel op dat de wijze waarop gegevens buiten werden ingewonnen fout gevoelig, omslachtig en duur was. Daardoor kwam ik op het idee om Digisys Survey te gaan ontwikkelen. Zo werd vroeger een inventarisatie met papieren plots uitgevoerd. Met de komst van Digisys Survey werd het voortaan met een pencomputer gedaan. Een verbetering die bijna 50% tijd bespaarde. Het werd het productiegereedschap van Oranjewoud, waarmee honderden projecten zijn uitgevoerd.

Door mijn inmiddels lange loopbaan ben ik in contact gekomen met veel bedrijven en overheidsinstellingen. Ik heb er vertrouwen in dat dit helpt om ons nieuwe bedrijf tot een succes te maken.

HEEFT U EEN VRAAG? BEL ONS 06 - 47 31 04 59