Sinds augustus 2018 ben ik werkzaam bij IOSense als weginspecteur, in een voor mij tot dan toe onbekende branche. Al tijdens de eerste opleidingsdagen kwam ik erachter hoe divers deze tak van sport is en de interesse was gewekt. Sindsdien houd ik mij bezig met verschillende aspecten binnen het beheer van de buitenruimte. Het gros hiervan bestaat uit het uitvoeren van globale visuele weginspecties, uitgevoerd conform de inspectie methodiek van het CROW, waar ik tevens het VIW-diploma voor heb gehaald. Dit doe ik onder andere voor gemeenten, maar ook voor bijvoorbeeld het Rijksvastgoedbedrijf op de Nederlandse Defensieterreinen. De zelfstandigheid spreekt me erg aan. Bij elk project doe ik nieuwe ervaringen op en als bijkomend voordeel zie ik veel van Nederland. Tevens voer ik gedetailleerde weginspecties en inventarisaties in de buitenruimte uit. Denk hierbij aan het in kaart brengen van de openbare verlichting voor een gemeente of bijvoorbeeld een gedetailleerde schadebeeldregistratie van de doorgaande weg door een dorpskern.

Tevens ben ik zo nu en dan op ons kantoor aanwezig. Op dit moment is IOSense bezig met het herschrijven van de eigen inspectiesoftware en hier help ik aan mee. Ik leer gaandeweg steeds meer van programmeren in C# en ik ontwerp de iconen die we in onze nieuwe software zullen implementeren. Dit is niet wat je zou verwachten bij het takenpakket van een weginspecteur, maar dat maakt het juist zo divers en interessant.

Ik ben van mening dat IOSense zich onderscheidt van de rest met onze visie op gebied van inspecteren en beheren. Met het hele team aan deze visie bouwen is een leuke uitdaging en zorgt er mede voor dat ik met veel plezier en enthousiasme mijn werk als weginspecteur kan uitvoeren.

HEEFT U EEN VRAAG? BEL ONS 06 - 47 31 04 59